Nu är det dags...Jo ni go vänner, Denna bild togs den 2november 2006. I skrivandes stund är det den 30 oktober och snökaos har utlovats... Ja det är inte utan att man ryser. Vackra vinterdagar med rosiga barn i pulkor är väl en sak, men kallt regn i mörkret  på väg hem från jobbet?
Nej usch!
Fått på vinterdäcken? Inte jag heller!

Nej man får hoppas på en fin vinter, lagom med snö och kyla, och många dagar som den på bilden!

Lillebror kom hem från kosovo häromdan och idag var det medaljceremoni. Jag kunde tyvärr inte vara med på denna så jag får väl höra om hur bakis alla var och vem som spydde mest senare.
Jodå tro mig det är så det går till.
För ett tag sen kom andra lillebror hem från Tchad, Storasystrarna Marie och Pia (som förövrigt inte är systrar med varann, bara med brodern...) samt den söta flickvännen åkte för att möta och hämta. Efter att ha suttit på soldathemmet(0800 tror jag det var) och sedan bussats runt på livgardet var det dags att äntligen få se dem. Efter lagom långt tal fyllt av lovord som fick stolta hjärtan att klappa lite extra delades medaljer ut. Vi konstaterade att "gossarna" såg trötta ut, röda ögon och långsamma tankfulla rörelser när det kramade om varandra. Vi förstod att det var svårt för dem att skiljas efter så lång tid tillsammans och att tårar fällts.
Så såg vi honom, lillebror! Solbrun och leende(mest mot den söta flickvännen men lite åt systrarna också) kom han mot oss och en liten tår brände i ögat.
Han kramade om den söta flickvännen och det var då vi kände det, SPRITÅNGORNA! De var så bakis hela högen så det går knappt att beskriva! Många skyndade ut försökte stå rakt, medaljceremonin hade helt klart varit ett riktigt kraftprov!
Ja vi gick också snart ut, i dessa ångor var det risk att  åka fast för rattfylla på vägen hem!  
Ja, så jag kan tänka att lillebror idag tar en tidig kväll.
Gott att ha dem hemma, nu är det bara lillasyster J som befinner sig för långt bort. Men när hon kommer hem blir det syskonträff!

Ha det gott

Jaha, nu ...

Jaha, nu har det hunnit hända en massa igen!
Skrev högskoleprovet i lördags för första gången! Allt utom "nog"(matte och nåt logist tänkande) och statistik gick som smort! Kusin T har räknat och 1,2 ska jag nog ha lyckats skrapa ihop. Det är helt ok, men är lite sur på mig själv vad gäller det matematiska, inte ens hälften rätt och det drar ju ner det totala en hel del...
Så till nästa gång ska jag läsa på lite statistik! Det kändes väldigt gott att få sitta i en skolbänk, papper och penna, Underbart!
Måste komma till beslut och få iväg lite ansökningar!

Sitter just nu hos moster i sikhjälma, har filat hovar som blev superfina! Kul när man ser så stora resultat efter bara tre omgångar, premiär filningen var i sommras så man är fortfarande nybörjare och så blir det SÅ fint!
Hästen (som för övrigt heter Pilsner) har problem med fång och hovslagaren har tom rekommenderat slakt men nu är han finare än på flera år! Springer och går så fint.
Det är ganska kul att verka hästar, riktigt tungt men kul. nästan så man klurar på hovslagare, fast bara nästan och bara till väldigt snälla hästar i så fall.
Nu är maten klar, satsar på att natta K2 tidigt och sen blir det lite vin med gott till!
Imorgon går vi ner till havet och myser med hundarna!

Ha det gott!

Presenttips!!

Satt och tränade inför högskoleprovet igår, kände mig inte särskilt listig efteråt...
Läsförståelsen handlade om särskrivning vilket dessutom just gav mig huvudbry, present tips eller presenttips?
Skitsamma!
Veckans bästa tips på present  blir......(trumvirvel)....

ETT TRÄD!!! PAM PAA!
Gå in på ettklickforskogen.se och köp en björk(50kr) eller en tall(200kr).
Och så har man löst det!
Inga onödiga grejer som blir liggandes, och så har man gjort en insats för den svenska naturen.
Det kan knappast bli bättre!
Det finns annat också, kolla själv och glöm inte att klicka!

Reklam? Javisst!

Sist men inte minst, Vi saknar dig massor syster/moster Johanna! (Dig med morbror/lillebror Eric!)

Ha det sågott!!

Det går i 190!

Nu var det längesen!
Har inte hunnit skriva på,ja länge!
Avslutade idag ett 48timmars pass på jobbet, det blev lite övertid kan man säga... I vanliga fall hade det kunnat innebära en sisådär 10 timmar effektiv tid vid datorn, MEN det var inget "vanliga fall" så jag hann läsa mina syskons bloggar samt klicka för skogen(har den som startsida) och sen har det varit fullt ös!
Ni glömmer väl inte att klicka för skogen!!?
Gå in på ettklickforskogen.se och klicka varje dag.
Kostar gratis.

Så, lite trött idag men piggade upp mig med ett danspass på friskis o svettis, superkul! (söta lillasyster Ylva och farbror kjell barnvaktade samt hade tacosmiddag klar på bordet när jag kom tillbaka!)
Ett pass där man bara dansar! Det börjar med YMCA, sen körs nästan allt utom michael jackson tror jag.
Tina Turner, New York New York, afrikanska trummor, latino, twist, lindy hop, Madonna, ja allt möjligt!
Skitkul och pigg blir man!
Imorgon blir det familjelek följt av medelpass. Det hela är väldigt smidigt ordnat med barnvakter som tar över efter familjeleken så att de föräldrar som vill kan smita och träna.
Hurra för friskis o svettis! 
Hade en riktig myskväll med familjen i dalarna igår. Bara lillebror i kosovo saknades. MissJ behövde piggas upp så det blev en tur till dalarna med fika,middag och familjemys! MissJ glömde bekymren för en stund och skrattade mycket och jag fick se min familj. Lyckat!

Och i övrigt då? ja jag vet faktiskt inte, livet rullar ruskigt fort just nu, hänger inte riktigt med i svängarna. Flera stora beslut ska tas och betänketiden är egenligen redan slut, gömmer mig och hoppas ingen märker nåt... Fast det funkar dåligt. Dags att ta sig i kragen.

Så vackert ...

  
Så vackert med alla färger, ger så mycket energi!

Vi har lövbuketter hemma i vas, man kan göra så mycket med dem. Bind en dörrkrans, de blir jättefina!

 

Ha det gott!

En riktigt god vän

Igår kväll hade jag en sån där riktigt skön fredagkväll med en sån där riktigt god vän.
Vi jobbade ihop på McDonalds för ca 15 år sedan, Det var jag Stefan och Ebou och vi håller ihop än.
Har man jobbat ihop, treskift på heltid på McD då vet man allt som är värt att veta om varandra. Man kan säga vad som helst till varandra(glömmer inte när jag riktigt deppad berättade mina bekymmer för Stefan. Han lyssnade log sedan stort och sade; av alla mina vänner är du den som misslyckats mest. Vem som hlst annan hade sårat mig med dylik kommentar. Nu kände jag bara en förvissning om att läget var inte värre än att jag skulle klara upp situationen,och visst gjorde jag det!)
Man har sett alla sinnesstämningar,pratat om allt ,dock inte gjort allt...
Så, Stefan skulle gifta sig idag och var upptagen så det var jag och Ebou.
Båda riktigt trötta, han efter tuff jobbvecka, jag efter lång torsdag plus första friskis o svettis passet sen i februari!
Men i sällskap med en riktig vän kan man säga; Ska vi verkligen ner till stan?
Så vi blev hemma, åt havregrynsgröt med ett litet glas rosé till och bara pratade av oss.
Riktigt goda vänner är värda mycket!

Godnatt nu!

 

RSS 2.0